Skip to main content

Ons DNA

De Historie van Hermes & Candel

Hermes & Candel is de partner op het gebied van Human Resource Management voor het MKB. We hebben lange en brede ervaring in dit vakgebied, en daarmee kan Hermes & Candel organisaties echt vooruit- helpen.

We voegen waarde toe in de volle breedte van het HRM-vak. We adviseren, bieden interim-oplossingencoachen, verzorgen praktische en creatieve workshops en trainingsprogramma’s voor de HR-professional. Onze coaching gaat over het ‘HRM-vak’, maar ook over persoonlijk leiderschap en de carrière.

De inspiratiebronnen voor en naamgevers van ons bedrijf, Annie Hermes en José Candel, waren midden vorige eeuw bekende en klassiek geschoolde zangeressen. Het draaide voor hen om het Meesterschap in de muziek. Beide dames waren voor die tijd onafhankelijk, progressief, bereisd, belezen en heerlijk rebels. Dit DNA gaven ze door aan hun neef en kleinzoon Bas van Beek, oprichter van Hermes & Candel.

Annie Hermes
José Candel

Meesterschap in HRM

Hermes & Candel anno nu

Anno nu vertaalt dit DNA zich in ’Vakmanschap vormt Meesterschap‘. Hermes & Candel richt zich op het Meesterschap van de HR-professional. Deze vakvrouw of man betreedt vaak goed opgeleid de arbeidsmarkt, het Meesterschap ontwikkelt zich daarentegen pas in de praktijk. Als sparringpartner van HR-professionals stut Hermes & Candel de ontwikkeling van dit Meesterschap. We gaan naast de inhoud van het vak, vooral in op de persoonlijke ontwikkeling.

Samenwerken staat bij Hermes & Candel hoog in het vaandel, dit schip wordt dan ook geleid door twee kapiteins. We stellen ze hieronder aan u voor.

Bas van Beek

Het maximale uit professionals halen en dat inzetten voor organisaties, vormt mijn belangrijkste drijfveer in mijn werk. Dat doe ik het liefst vanuit verschillende rollen bij diverse organisaties. Ik ben dan ook een creatieve allrounder binnen de HR-wereld, die mijn 25+ jaar ervaring graag wil delen met collega HR-professionals en organisaties. In mijn werk ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe inzichten en methodes die vaak ontstaan in samenwerking met anderen. Bij Hermes & Candel komt mijn kennis en kunde samen van wat ik mij in mijn werkend leven meester heb gemaakt, daarbij geleerd van mijn successen maar nog meer van mijn fouten. Dit vertaal ik elke dag naar praktische toepassingen die mijn missie om het maximale uit mensen en organisaties te halen, weer een stap dichterbij brengen.

Maarten van Dierendonck

Na het voltooien van de studie Bewegingswetenschappen en advieswerk op het gebied van arbeid en gezondheid, maakte ik zo’n 20 jaar geleden de stap naar Human Resource Management. Binnen meerdere MKB-managementteams was ik verantwoordelijk voor HRM. Naast het voor elkaar hebben van de HR-basics, initieerde en realiseerde ik veel projecten. Het hele scala aan HR-onderwerpen kwam in die jaren voorbij. Die breedte, die diversiteit, ligt mij goed.
Bij Hermes & Candel zet ik mij met hart en ziel in om MKB-organisaties verder te helpen. Als het maar met samenwerken, de mensen en hun ontwikkeling te maken heeft! Ik kijk breed naar vraagstukken, verdiep mij in de vraag achter de vraag en zet een persoonlijke en pragmatische aanpak in. Kruisbestuiving, daar krijg ik energie van en daarom werk ik graag aan opdrachten die qua vorm en inhoud uiteenlopen.

Nieuwsgierig naar ons aanbod?

Advies en HR-sparringpartner

Interim-management

Coaching on the Job

Jouw Carrière, ons Kompas

Van Talent een Succes maken

Onze Creatieve Werkplaats

Contact

Bas van Beek

Aziëlaan 85,
5691 LB Son

Maarten van Dierendonck

Spoorzichtlaan 26,
2106 AW Heemstede


    EmailTelefoonBeide/geen voorkeur